Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dordt Verbeeldt

19 september - 21 november

Dordt Verbeeldt

Wat betekent Dordrecht voor jou? En hoe zou je de ervaring van onze stad verbeelden?

Deze vraag stelde Stichting Beeldende Kunst (SBK) aan 36 Dordtse kunstenaars, mensen die gevoel en ideeën kunnen vertalen in beeld. Van figuratief tot abstract, van klei tot verf en van video tot fotografie; de kunstwerken die hieruit voortvloeien, worden tijdens Dordt Verbeeldt geëxposeerd worden in SBK en het Magazijn. Zo toont niet alleen ieder kunstwerk op zich, maar ook de expositie als geheel, op unieke wijze de Dordtse identiteit.

Dordt Verbeeldt laat zien dat Dordrecht, zowel van oudsher als vandaag de dag een kunstenaarsstad is met een vooraanstaande hedendaagse kunstscene. Het water, de huizen, het licht, de geschiedenis en de sfeer hebben aantrekkingskracht op zowel kunstenaars als liefhebbers. Dit heeft ertoe geleid dat kunstschilders Dordrecht door de eeuwen heen talloze keren hebben geportretteerd. Maar hoe zal onze stad nu, anno 2021, in beeld worden gebracht? Om te vieren dat onze stad meer dan achthonderd jaar bestaat en antwoord te geven op deze vraag, organiseert SBK het kunstevenement Dordt Verbeeldt.

Natuurlijk heeft iedereen een ander beeld van wat Dordrecht bijzonder maakt. Omdat we benieuwd zijn welk werk mensen het meeste raakt, kan iedereen de expositie bezoeken om een stem uit te brengen. Het werk met de meeste stemmen wint de publieksprijs en zal een jaar lang te zien zijn in het Magazijn.
Daarnaast is het mogelijk om zowel online als in SBK op de werken te bieden middels een gesloten veiling. Dit betekent dat deelnemers niet van elkaar kunnen zien wat er geboden is. Via QR-codes onder de kunstwerken kunnen bezoekers gedurende de expositie een bod uitbrengen vanaf een minimumprijs. Iedereen die geboden heeft, krijgt een uitnodiging om aanwezig te zijn op het afsluitende veilingevenement.

Van 19 september tot 21 november kan iedereen de 36 kunstwerken vrij toegankelijk bekijken in SBK en het Magazijn. SBK is te bezoeken in het Magazijn op Voorstraat 180 en is open van donderdag tot en met zondag tussen 12:00 en 17:00.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Ga naar dordtverbeeldt.nl

Gegevens

Begin:
19 september
Einde:
21 november
Site:
https://www.dordtverbeeldt.nl

Locatie

SBK Dordrecht
Voorstraat 180
3311ES, 3311ES Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
078 631 8913
Site:
https://www.sbk.nl/vestigingen/sbk-dordrecht/