Het is weer zo’ndag | Alexandra Alden

25
Nov 2018
Zondag
14.00 - 15.00 UUR

Fluister & Het Magazijn presenteren: Alexandra Alden

Na 10 jaar keert Fluister terug waar het ooit begon: In Het Magazijn, het pand waar destijds CBK Dordrecht was gevestigd. Op 25 november verzorgen we deze try-out, kan er weer een moment van stilte toegevoegd worden aan de Dordtse zondag.

Voor deze try-out mogen we de Malteese singer-songwriter Alexandra Alden verwelkomen!

Alexandra Alden:
Geboren in Malta, getogen in Duitsland. Nu is de singer/songwriter Alexandra Alden woonachtig in Rotterdam en bezig met het afronden van de opleiding Jazz aan Codarts. Het heen-en-weer reizen tussen haar geboorteplaats en woonplaats bracht vele verhalen met zich mee die Alexandra heeft gebundeld in het album Wild Honey.

‘Er hangt een nevel van Mediterrane mystiek en poëzie om Aldens songs die tegelijk werelds en zelfs rauw kunnen zijn. Wild Honey is een donkere luisterplaat die je qua verstilde schoonheid soms naar adem doet happen. Tegelijk wordt het nergens somber, met dank aan Aldens prettige stem en vocale mijmeringen waar altijd licht doorheen schijnt.’

Haar eerste EP The Curious Child zorgde al voor twee nummer 1-hits op de Maltese radio, en een uitnodiging om jurylid te worden bij de Malteese versie van X factor.