Mozes and The Firstborn | Instore

09
Mar 2019
Zaterdag
15.00 UUR

Velvet presenteert vuige grunge en power pop van Mozes and the Firstborn
Mozes and the Firstborn uit Eindhoven staan bekend om hun krachtige mix van vuige grunge en power pop. De inspiraties van de band variëren van Guided By Voices en Beck tot Weezer en Nirvana. Afgelopen jaar is de band druk geweest met het opnemen van nieuwe tracks voor hun derde full-length album Dadcore, dat op 25 januari 2019 verscheen. Met Dadcore omarmt Mozes and the Firstborn het sentiment van terug kijken naar waar hun vaders naar luisterden en ontdekken ze hun favoriete stijlen binnen het vaderlijke genre. De band presenteert het album als een mixtape, een kleurrijke collectie van eclectische songs die de band nauwkeurig heeft uitgezocht. De band heeft voor dit album gewerkt met verschillende producers, zoals producer mixer Chris Coady (Beach House, Slowdive) en Roland Cosio (together PANGEA, Fuzz).

Mozes and the Firstbornwerd in 2010 opgericht door zanger, gitarist en songwriter Melle Dielesen, met Corto Blommaert op bas en Raven Artson op drums. In 2011 brachtMozes and the Firstborn zelf hun eerste opname uit, een EP opgenomen in de thuisstudio van Dielesen genaamd ‘I Got Skills’.Het titelnummer werd al snel een favoriet bij de fans; toen de groep in 2013 tekende bij het Nederlandse indie-label TopNotch Records, was hun eerste release bij het bedrijf een single inclusief een nieuwe opname van het nummer.

Tegen de tijd dat Mozes and the Firstborn de samenwerking met TopNotch aangingen, was de groep uitgebreid met de toevoeging van gitarist Ernst-Jan van Doorn, en niet lang na de release van de ‘I Got Skills’ single, gingen de vier muzikanten hard aan de slag met hun debuutalbum.

Geproduceerd door Michel Schoots van Urban Dance Squad werd het gelijknamige album, net als het meeste van het vorige werk van de groep, opgenomen in de studio van Dielesen. Dit albumleverde de band een internationale fanbase op toen het in Californië gevestigde indie-label Burger Records het album uitbracht in de Verenigde Staten in 2014. Sindsdien is de band begonnen aan internationale tours met The Growlers, Unknown Mortal Orchestra en Together Pangea, kriskras door de Verenigde Staten en Europa.

Mozes and the Firstborn heeft hun derde EP Marianne in 2017 uitgebracht, gevolgd door de Cassette Club EP een jaar later. Deze EP is uitgebracht als een voorbereiding op de Mozes Cassette Club. Deze ‘club’ is voor een gelimiteerd aantal leden die premium toegangkrijgen tot nieuwe nummers, demo’s en verhalen in de vorm van cassettes. De nieuwste singles van het album Dadcore zijn ook uitgebracht op deze Cassette Club cassettes.

Mozes and the Firstborn tourt in het voorjaar van 2019 door Amerika en speelt daar 30 shows in 33 dagen. Hierna verzorgen ze het voorprogramma van De Staat in Duitsland en in de Afas live en zullen ze een EU headline tour doen. Op 9 maart doet de band Het Magazijn aan en geven ze een instore optreden op de eerste verdieping bij Velvet Music Dordrecht.