Het is weer zo’ndag | Three Rivers Crossing

17
Mar 2019
Zondag
15.00 UUR

De muzikale zondag in Het Magazijn met muzikale vriendschap. Three Rivers Crossing is de nieuwe naam voor een levenslange muzikale vriendschap. Al 25 jaar maken de bekende Dordtse muzikanten Randy Derkhof, Roel Esseboom en Johan Struik muziek. Soms alleen, soms samen; in verschillende samenstellingen, in diverse muzikale stromingen.

Die historie brengt een schat aan ervaring het podium op. Dat zie je aan het gemak waarmee de heren schakelen tussen verschillende muzikale stijlen en de vanzelfsprekendheid waarmee ze elkaar afwisselen als leadzanger. Het resultaat is een rijk palet aan sferen dat garant staat voor veel afwisseling en dynamiek.

De slagroom op de taart wordt echter gevormd door de prachtige samenzang. Hier voel je de harmonie van jarenlange vriendschap. Zoals de drie rivieren die boven het eiland van Dordrecht samenkomen, vloeien drie verschillende stemmen die ieder voor zich hun eigen karakteristieke geluid hebben, hier moeiteloos samen tot één indrukwekkend akkoord.

Wie de ogen sluit ziet beelden van CSN&Y, The Eagles en andere grootheden uit het domein van de Americana. Daarnaast komen ook oude rockers als de Rolling Stones of de country van Johnny Cash regelmatig voorbij.

Derkhof, Esseboom en Struik spelen een akoestische set waarin de gitaren worden afgewisseld met ukelele en mandoline. Voor deze gelegenheid wordt Three Rivers Crossing aangevuld met een speciale gast. Violist Peter Frankhuijzen voegt met zijn instrument precies die rijke klankkleur toe die de roots-muziek zijn authentieke sound geeft: puur, opzwepend maar evengoed tranentrekkend gevoelig en mooi!