Releases Record Store Day 2019 Bekend | Velvet Music Dordrecht | Het Magazijn

Releases Record Store Day 2019 bekend

De lijst met nationale- en internationale releases voor Record Store Day 2019 is bekend gemaakt.

Zaterdag 13 april 2019 is het voor de 10e keer Record Store Day in Nederland. Ook jouw favoriete winkel Velvet Dordrecht doet vanzelfsprekend weer mee aan deze feestelijke dag, en zal dit jaar wederom flink uitpakken.

Sinds de verhuizing vorig jaar naar Het Magazijn hebben we nog meer ruimte voor mooie spullen en ook voor de o zo belangrijke en gezellige instore-optredens. Ook dit jaar hebben we al een aantal artiesten van de bovenste plank voor jullie in petto die op RSD zullen optreden op de Voorstraat. Zet jezelf op ‘aanwezig’ of geïnteresseerd’ op ons Facebook-evenement voor actuele info omtrent releases en instores.

De releases zijn dit jaar zo mogelijk nog indrukwekkender dan voorgaande jaren, met exclusieve titels die alleen verkrijgbaar zijn tijdens de tiende editie van Record Store Day Nederland op zaterdag 13 april. Bekijk hier de complete lijst.

Of bekijk de PDF op RSD Releaselijst 2019.

Spelregels
Bij zo’n toffe en belangrijke dag horen ook wat spelregels betreffende de speciale, unieke en vaak zeer gelimiteerde releases die dag.

Zoals jullie misschien hebben gezien is de lijst met speciale Record Store Day-releases onlangs op de website van RSD Nederland geplaatst. Deze lijst fungeert als een leidraad van artikelen waar wij als winkel bestellingen op gaan plaatsen bij de betreffende labels en platenmaatschappijen. Let wel: alléén artikelen van deze lijst zijn beschikbaar voor Nederland (dus stop maar gelijk met zoeken op de bestellijsten van RSD U.S.A., of U.K., etc., deze spullen gaan op zeker hier niet beschikbaar komen).
Van sommige artikelen zijn 50 stuks beschikbaar, van andere LP’s wellicht 1000. Wij weten van te voren vaak niet wat de oplage is, wij plaatsen onze orders en hopen dan dat we de opgegeven aantallen uitgeleverd krijgen. Het is al een aantal keer gebeurd dat we 25 stuks van een 7’’ hadden besteld en er vervolgens maar 2 uitgeleverd kregen. De bestellingen worden door de organisatie van RSD keurig netjes evenredig en redelijk verdeeld onder alle deelnemende winkels. Dit laatste is dan ook tevens de reden dat wij geen bestellingen of reserveringen aannemen. Geen enkele? Inderdaad, geen enkele.

Wat je wél mag doen is ons laten weten waar je eventueel geïnteresseerd in bent. Dan kunnen wij voor het verstrijken van de besteldeadline (10 maart 2019) rekening houden met jullie wensen. Na het verstrijken van deze deadline kunnen wij geen aantallen meer aanpassen.

Om de dag voor iedereen geslaagd te maken hanteren we deze regels en niet alleen wij maar als het goed is alle participerende platenzaken. We hopen op jullie begrip.

Meer aandacht voor lokaal
Opvallend is dat de releaselijst meer lokale releases dan ooit vertegenwoordigt. Het debuut van Van Dik Hout uit 1994 – met daarop de Nederpopklassieker Stil In Mij – verscheen bijvoorbeeld alleen op CD. Een hiaat dat nu eindelijk wordt opgevuld met een mooi verzorgde (blauwe) dubbel-lp. Opvallend genoeg verscheen ook De Bom van Doe Maar niet eerder op een van hun albums, nu is ie er op 7″single. Nieuw werk is er van ’s Neerlands meest veelbelovende zangeres Nona, maar ook van Krezip en van Next of Kin, een uniek project van Dawn Brothers met o.a. Tim Knol en DeWolff. En RSD-Ambassadeur De Staat verzorgt tenslotte niet alleen de gratis RSD-single, maar ook een 12″ met unieke Bonus Bubbles.

Internationaal aanbod
Naast lokaal, zitten er uiteraard tussen het internationale aanbod ook weer vele bijzondere titels. Zo kan mee twee verschillende releases van Queen’s meesterwerk Bohemian Rhapsody verwachten, een plaat die het enorme succes van de biopic weer volop in de schijnwerpers staat. Een unieke heruitgave van de originele mono-versie van A Saucerful of Secrets van Pink Floyd staat op de lijst en de opnames van de psychedelische soulshow van Sly and the Family Stone op Woodstock verschijnen voor het eerst op vinyl. Dat de lijst niet alleen uit klassiekers bestaat bewijzen nieuwkomers als Anderson .Paak, Britse punkers Idles en indieheldin Courtney Barnett.

Over Record Store Day
Record Store Day viert dit jaar in Nederland haar tiende jubileum. Na de US en de UK was Nederland het derde land dat deze feestdag voor de platenzaken besloot te organiseren. Inmiddels doen er wereldwijd zo’n 25 landen mee. Record Store Day vindt dit jaar wereldwijd plaats op zaterdag 13 april in meer dan 2.000 platenzaken en natuurlijk ook bij Velvet Music Dordrecht in Het Magazijn.

Kom sowieso natuurlijk 13 april naar Velvet Dordrecht, want het belooft een superdag te worden met veel instore-optredens, en heel veel leuke en interessante RSD-releases.