Ed

Eigenaar Velvet Music Dordrecht | Penningmeester Stichting Het Magazijn
Ed is samen met zijn broer Peter Paul eigenaar van Velvet Music Dordrecht en ook muziekverslaafd. Toch begon hij zijn carrière niet in de muziek, maar via de Hotelschool belandde hij in de Tilburgse horeca, waar hij werkzaam was als kok. Vanaf de eerste dag echter dat Peter Paul Simpele Fons overnam, was hij daar al drie dagen in de week werkzaam, wat hij destijds nog combineerde met het koken in Tilburg.

Vanaf het moment dat Simpele Fons Velvet werd en verhuisde naar de Vriesestraat liet hij de horeca voor wat het was en richtte Ed zich volledig op Velvet. Dit leverde hem al snel de bijnaam Velvet Ed, of in het kort Velv@, op.

Op de nieuwe lokatie zal Ed, ook een echte Dordtenaar en trotse vader van twee bloedjes van kinderen, zich als een vis in het water voelen. Omringd door zijn geliefde muziekdragers, waar hij ook nog eens lekker kan eten en drinken!

Want ondanks dat hij er niet meer werkzaam is, komt hij nog graag in de cafés en restaurants, vooral ook om een speciaal biertje te drinken.

De liefde voor speciaal biertjes zorgde er voor dat ook hij een belangrijke, dragende spil van Schuim Bierfestival Dordrecht werd, het Dordtse bierfestival dat elk jaar in september weer terugkomt.

Maar als muzikale allesvreter is de muziek misschien toch wel zijn belangrijkste tijdverdrijf buiten Velvet en Het Magazijn. Zo bezoekt hij nog graag en met grote regelmaat concerten en is hij als DJ te vinden achter de draaitafels in Bibelot bij de Velvet Music Nights en op feestjes waar de betere muziek gedraaid wordt. Sta niet raar te kijken wanneer je hem ook in Het Magazijn achter de draaitafels plaats ziet nemen.