Mark

Eigenaar FotoFilmFabriek | Secretaris Stichting Het Magazijn

De fascinatie voor fotografie is bij Mark als kind ontstaan. Op de zolder van zijn ouderlijk huis was een donkere kamer. Hoewel een spannend mysterie, was hij er zelf echter nooit actief. Toen hij als tiener zelf begon met fotograferen, had de doka inmiddels plaatsgemaakt voor zijn eigen slaapkamer.

Tijdens zijn architectuurstudie begon fotografie een steeds grotere rol te spelen. Enerzijds ter documentatie, anderzijds als (technisch) experiment. Veel verschillende analoge technieken en formaten passeerden de revue. Ondanks dat de digitale fotografie in die tijd meer en meer op kwam, bleef de analoge fotografie fascineren. Door de minder vluchtige werkwijze, de tactiliteit en in sommige gevallen de onvoorspelbaarheid van het medium blijft analoge fotografie een kwaliteit bieden die bij digitale fotografie – voor hem in elk geval – ontbreekt.

Toen hij via een vriend in aanraking kwam met het in Nederland niet verkrijgbare Duitse merk Adox was dit de aanleiding om met een webwinkel voor dit bijzondere merk voor film en fotopapier te beginnen genaamd FotoFilmFabriek. In de loop der jaren breidde het assortiment van de FotoFilmFabriek uit met

andere merken specifiek gericht op analoge fotografie. Naast de benodigdheden om analoog te fotograferen, is er nu ook een divers aanbod klassieke en nieuwe Polaroid camera’s en klassieke kleinbeeldcamera’s, met name gericht voor de beginnende analoge fotograaf. De liefde voor analoge fotografie zal Mark in Het Magazijn graag delen!

Ook voor Mark geldt dat hij in Het Magazijn helemaal op zijn plek is. Graag komt hij in de Dordtse binnenstad om een hapje te eten of iets te drinken. Tevens is hij een een groot muziekliefhebber. Al voor de opening van Het Magazijn kwam hij al veel bij de heren van Velvet over de vloer voor een praatje & een nieuwe plaat.

Daarnaast is Mark, een geboren en getogen Dordtenaar en vader van een fantastische dochter, een echte sportliefhebber. Een groot deel van zijn leven was hij iedere zaterdag op de voetbalvelden te vinden, als voetballer en als scheidsrechter. De laatste jaren heeft het voetbalveld steeds meer plaats gemaakt voor hardlopen en wielrennen. Vooral bij de plaatselijke FC is hij langs het veld nog wel graag te vinden.