Safak

Eigenaar Restaurant Het Magazijn | Vice-voorzitter Stichting Het Magazijn

Safak is mede-eigenaar van Restaurant Het Magazijn. Safak is een echte horecaman, vanaf zijn vijftiende is hij al werkzaam in de horeca en al die tijd had hij de wens een eigen zaak te beginnen. Nu, zestien jaar later, is dat een feit geworden.

Safak begon in de spoelkeuken van Crimpert Salm, maar kwam al snel tot de conclusie dat hij het werken aan de voorkant, tussen de gasten, leuker vond. In de daarop volgende jaren heeft Safak bij verschillende restaurants en een conferentiecentrum veel gezien en geleerd. Dat begon met hard werken, maar ook goed gastheerschap en de energie die je als personeel uitstraalt wanneer je een team bent, kwamen aan bod.

Daarnaast leerde Safak veel over productkennis, leidinggeven en het aansturen van een team. Met al de kennis en ervaring die hij in die jaren in de horeca op heeft gedaan, is hij er helemaal klaar voor om dat kunstje zelf uit te voeren!

Goed gastheerschap is voor Safak één van de belangrijke pijlers van het restaurant. Zijn afstudeeronderzoek ging ook over gastheerschap in de horeca en daarmee kwam hij tot de conclusie dat dit een belangrijk middel is om je te onderscheiden en dat je hiervoor niet naar het buitenland zou moeten hoeven.

Met Restaurant Het Magazijn wil hij dan ook laten zien dat ook in Nederland het horecavak een serieus vak kan zijn. Daarnaast wil Safak een echt team neerzetten, waarin iedereen vrienden van elkaar zijn of worden. Met een sfeer zoals hij die kent in zijn tijd bij Bacchus, een tijd die hij in Het Magazijn wilt laten herleven.

Buiten een echt horecadier is Safak ook een echt sociaal dier. Hij gaat daarom ook graag met zijn vriendin, vrienden of familie lekker (uit) eten of naar een festival. En ook met sport is het sociale aspect belangrijk, de reden waarom hij met vrienden voetbalt of voetbalwedstrijden – bij voorkeur van de plaatselijke FC – bezoekt.