Type and press Enter.

Knappe Fiets

Knappe Fiets is een klein bedrijfje en is opgericht in 2016. Ontstaan vanuit een liefde voor stalen (sport)fietsen uit de jaren ’60, ’70 en ‘80. Geïnspireerd door Europese steden als ons eigen Amsterdam, Berlijn en Kopenhagen, kreeg ik zelf inspiratie om mijn creativiteit op dit type fiets te uiten. Een achtergrond in fashion en retail vormde hierin een goede basis. De naam van het bedrijfje is ontstaan na een spontane kreet van een toffe chick die na het zien van mijn eerste fiets eruit knalde: “Wow dat is een knappe fiets”

Doel
Met ‘Knappe Fiets’ wil ik meer kleur in de stad brengen en mensen enthousiast maken voor ‘mijn’ stad Dordrecht. In een tijd waarin inspiratieloze massaproductie van producten steeds vaker de boventoon voert, is het inspirerend om terug te grijpen naar jaren waarin produkten meer uitgesproken en smaakvoller waren. Door hergebruik van materialen dragen we bovendien bij aan een circulaire economie.

Een groen, oranje of knalblauw stalen frame door te stad te zien rollen is een klein feestje. Dordrecht zal je dan ook altijd thematisch zien terugkomen in de beelden en marketing van Knappe Fiets. We bieden tevens fotoshoots aan in relatie tot thema’s, bruiloften, winkelinrichting enz…

Samenwerking Het Magazijn
‘Het Magazijn’ zie ik als een mooie uitgelezen kans om mijn fietsen te etaleren en te verkopen. De kracht van het concept zit ‘m voor mij in de samenwerking met elkaar en het unieke aanbod wat elkaar aanvult en versterkt. Hier is echt iets te beleven waar geen internet tegenop kan. De gunfactor naar elkaar is enorm hoog. Wat het assortiment kenmerkt is dat het allemaal ‘mooi spul’ is. Gemaakt en samengesteld met liefde en aandacht. Bezoekers zullen een glimlach krijgen, geïnspireerd raken en genieten van het moment.

Wat vind je bij ons?
Bij Knappe Fiets vind je altijd een originele en mooie fiets die anders is dan anders. De ‘looks’van de fietsen staan voorop. De fietsen zijn gemiddeld tussen de 30 en 60 jaar oud en rijden acceptabel tot als nieuw. Realiseer je wel dat een fiets als deze anders rijden dan een fiets van 2018 en iets meer liefde en aandacht nodig heeft. Een oude doek en poetsolie zijn daarbij de belangrijkste gereedschappen. Fietsen worden rijklaar aangeleverd. Je eigen fiets laten stylen is ook mogelijk. Technisch onderhoud vindt plaats op basis van facturatie waarbij samengewerkt wordt met plaatselijke fietsenmakers in de regio.

Contact
info@knappefiets.nl

knappefiets.nl
 Knappe Fiets

Zullen we een afspraakje maken?
Omdat ik in het dagelijks leven ook werk als docent ‘imagestyling’ en projectleider op het Da Vinci College, werk in principe op afspraak. Wil je een advies, een kop koffie of een goed gesprek (hoeft niet perse over fietsen…), dan ben je altijd welkom. Fietsen zijn ook op de site terug te vinden.