Type and press Enter.

Velvet Music Dordrecht

Velvet Music Dordrecht is een bekend en vertrouwd gezicht in Dordrecht en wijde omgeving. Bestierd door twee muziekverslaafde broers die hun passie voor muziek graag delen. Hiermee is Velvet de plek waar iedere muziekliefhebber de weg naar weet te vinden voor de beste platen en cd’s.

Simpele Fons
Oorspronkelijk in 1973 opgericht onder de naam Simpele Fons stond de winkel bekend als een speciaalzaak voor pop- en rockmuziek. In 1996 werd Simpele Fons overgenomen door de beide broers en behield de speciale status. Door een scherpe inkoopneus boden ze een afwijkend assortiment ten opzichte van de V&D’s en Free Records Shops van die tijd.

Vriesestraat
Vanwege de krappe bemeting en een niet meewerkende huisbaas van het vervallen pand op de Kleine Spuistraat verhuisde de heren 2001 naar de Vriesestraat. Met deze verhuizing sloten ze ook aan bij Velvet Music, een inkoopgroep voor onafhankelijke platen- en cd-winkels, een werd Simpele Fons Velvet Music Dordrecht. Naast het sterke aanbod betere popmuziek breidde in die tijd de collectie ook uit met jazz, hiphop, blues en soul/funk, zowel op cd als vinyl.

Het Magazijn
Zeventien jaar werd de volgende stap genomen en werd Velvet Dordrecht onderdeel van Het Magazijn; een initiatief van Peter Paul. In een vernieuwend concept waarin een restaurant, kunstuitleen, galerie en verschillende speciaalzaken onder één dak te vinden zijn, is Velvet nu een bruisende ontmoetingsplaats om te genieten van een fijne omgeving en goede muziek.

Het vertrouwde aanbod van Velvet is in Het Magazijn nog verder uitgebreid, met name met een nog grotere collectie vinyl. Bezoek Velvet om je favoriete muziekdrager te vinden of om je te laten verrassen door de grote muzikale kennis van de beide broers. Mocht onverhoopt het album wat je zocht er niet zijn, dan kunnen ze vrijwel altijd helpen om deze alsnog voor je verzorgen.

Openingstijden

Maandag 10.00 – 17.30
Dinsdag 10.00 – 17.30
Woensdag 10.00 – 17.30
Donderdag 10.00 – 19.00
Vrijdag 10.00 – 17.30
Zaterdag 10.00 – 17.30
Zondag 12.00 – 17.00