Velvet Music Dordrecht | Voorstraat 180, 3311ES, Dordrecht | Het Magazijn

APP & COLLECT!

Je favoriete LP of CD gratis thuis bezorgd in Dordrecht of afhalen in Het Magazijn.

Lekker browsen en/of te shoppen bij ons in Het Magazijn is helaas nog steeds niet mogelijk.

Maar om onze trouwe Dordtse* klandizie tegemoet te komen hebben we voor de komende weken de gratis Velvet Music-bezorgservice weer opgezet, zodat je niet zonder je favoriete lp’s en cd’s hoeft komen te zitten. En vanaf 10 februari 2021 is ook afhalen in Het Magazijn mogelijk!
*we bezorgen ook in Papendrecht en Zwijndrecht, maar we kunnen same-day-delivery dan niet garanderen.
Support Your Local Record Store | Velvet Music Dordrecht | Het Magazijn
Velvet Music Dordrecht is een bekend en vertrouwd gezicht in Dordrecht en wijde omgeving. Bestierd door twee muziekverslaafde broers die hun passie voor muziek graag delen. Hiermee is Velvet de plek waar iedere muziekliefhebber de weg naar weet te vinden voor de beste platen en cd’s.

2.000 LP’S

6.500 CD’S

in Het Magazijn

Velvet Music Dordrecht | Het Magazijn | Voorstraat 180

Simpele Fons
Oorspronkelijk in 1973 opgericht onder de naam Simpele Fons stond de winkel bekend als een speciaalzaak voor pop- en rockmuziek. In 1996 werd Simpele Fons overgenomen door de beide broers en behield de speciale status. Door een scherpe inkoopneus boden ze een afwijkend assortiment ten opzichte van de V&D’s en Free Records Shops van die tijd.

Vriesestraat
Vanwege de krappe bemeting en een niet meewerkende huisbaas van het vervallen pand op de Kleine Spuistraat verhuisde de heren 2001 naar de Vriesestraat. Met deze verhuizing sloten ze ook aan bij Velvet Music, een inkoopgroep voor onafhankelijke platen- en cd-winkels, een werd Simpele Fons Velvet Music Dordrecht. Naast het sterke aanbod betere popmuziek breidde in die tijd de collectie ook uit met jazz, hiphop, blues en soul/funk, zowel op cd als vinyl.

Het Magazijn
Zeventien jaar werd de volgende stap genomen en werd Velvet Dordrecht onderdeel van Het Magazijn; een initiatief van Peter Paul. In een vernieuwend concept waarin een restaurant, kunstuitleen, galerie en verschillende speciaalzaken onder één dak te vinden zijn, is Velvet nu een bruisende ontmoetingsplaats om te genieten van een fijne omgeving en goede muziek.

Het vertrouwde aanbod van Velvet is in Het Magazijn nog verder uitgebreid, met name met een nog grotere collectie vinyl. Bezoek Velvet om je favoriete muziekdrager te vinden of om je te laten verrassen door de grote muzikale kennis van de beide broers. Mocht onverhoopt het album wat je zocht er niet zijn, dan kunnen ze vrijwel altijd helpen om deze alsnog voor je verzorgen.

Openingstijden

Maandag 10.00 – 17.30
Dinsdag 10.00 – 17.30
Woensdag 10.00 – 17.30
Donderdag 10.00 – 17.30
Vrijdag 10.00 – 17.30
Zaterdag 10.00 – 17.30
Zondag 12.00 – 17.00
Velvet Music Dordrecht | Voorstraat 180, 3311ES, Dordrecht | Het Magazijn