Peter Paul

Eigenaar Velvet Music Dordrecht | Voorzitter Stichting Het Magazijn

Peter Paul is samen met zijn broer Ed eigenaar van Velvet Music Dordrecht en de initiatiefnemer van Het Magazijn. Als muziekverslaafde twijfelde hij geen moment toen hij in 1996 de mogelijkheid kreeg om de in Dordrecht en omgeving bekende, maar krappe, platenwinkel Simpele Fons (anno 1973) over te nemen.

In 2001 werd Simpele Fons Velvet Music Dordrecht en verhuisde naar de ruimere winkel in de Vriesestraat. Toen hem weer een aantal jaren later ten gehore kwam dat er op de Voorstraat ruimte vrijkwam in het pand waar de SBK was gehuisvest, was dit voor hem het moment om zijn lang gekoesterde droom voor een conceptstore vorm te geven. Dit werd Het Magazijn!

In al die jaren is de liefde voor de muziek niet onverminderd geworden. Deze liefde krijgt in Het Magazijn nog meer ruimte om tot uiting te komen. Velvet is nu niet meer alleen een platenwinkel voor de betere popmuziek, jazz, hiphop, blues en soul/funk, zowel op cd als vinyl, maar als onderdeel van Het Magazijn ook een podium voor in-store optredens.


Peter Paul houdt zich voor Het Magazijn tevens bezig met het programmeren van deze in-store optredens. Zoeken jij of je band een unieke lokatie voor een albumpresentatie, een akoestisch optreden of een pre-show voor een gig later op de avond elders in Dordrecht, schroom dan niet om contact op te nemen met Peter Paul via het bovenstaande e-mailadres!

Buiten de muziek houdt deze binnenstadbewoner van reizen, lekker eten en goed bier, mede daarom is hij ook één van de initiatiefnemers van Schuim Bierfestival Dordrecht, dat ieder jaar in het laatste weekend van september plaatsvind.

Dat Peter Paul ondanks al deze geneugtes van het leven er nog zo goed uit ziet, komt omdat hij buiten al deze bezigheden met grote regelmatig op hardloopschoenen in de stad of op de racefiets in de polder te vinden is.